Продукти
500 г коприва,60 г олио,1 стрък праз,30 г брашно,оцет ,черен пипер,сол,чесън ,орехови ядки.
Приготвяне
Добре почистена ,измита и нарязана на ситно коприва попарваме във вряла вода.Запържваме в олиото нарязания на ситно праз и поръсваме с брашно.Изсипваме запръжката към копривата и варим до пълното и омекване.Добавяме оцет ,черен пипер,сол и счукан чесън.Всяка порция поръсваме обилно със счукани орехови ядки.
500 г коприва,60 г олио,1 стрък праз,30 г брашно,оцет ,черен пипер,сол,чесън ,орехови ядки.
Приготвяне
Добре почистена ,измита и нарязана на ситно коприва попарваме във вряла вода.Запържваме в олиото нарязания на ситно праз и поръсваме с брашно.Изсипваме запръжката към копривата и варим до пълното и омекване.Добавяме оцет ,черен пипер,сол и счукан чесън.Всяка порция поръсваме обилно със счукани орехови ядки.
Коментари
Публикуване на коментар