Продукти
2 краставици(около 600 г ),3 парчета сурова наденица,1 глава лук,1 червена и 1 жълта чушка ,1 връзка ,100 г сладка царевица,сол ,черен пипер,30 г масло,125 г зеленчуков бульон ,125 г разбита сметана ,червен пипер,1 щипка захар.
Приготвяне
Лукът,чушките и магданоза се нарязват на ситно.Краставиците се обелват ,разрязват се по дължина и сърцевината им издълбава с лъжица.Към извадената от червото наденица се прибавят половината от чушките ,магданоза,лукът и сладката царевица.Разбъркват се добре и се подправят на вкус.Останалите чушки се пържат в сгорещена мазнина и се прибавят към плънката.Напълнените краставици се заливат със смес от бульона и сметаната и се задушават 30 минути на слаб огън.Сосът се вари още малко и се подправя със солта ,червения и черен пипер и захарта.По желание краставиците могат да се запекат.
2 краставици(около 600 г ),3 парчета сурова наденица,1 глава лук,1 червена и 1 жълта чушка ,1 връзка ,100 г сладка царевица,сол ,черен пипер,30 г масло,125 г зеленчуков бульон ,125 г разбита сметана ,червен пипер,1 щипка захар.
Приготвяне
Лукът,чушките и магданоза се нарязват на ситно.Краставиците се обелват ,разрязват се по дължина и сърцевината им издълбава с лъжица.Към извадената от червото наденица се прибавят половината от чушките ,магданоза,лукът и сладката царевица.Разбъркват се добре и се подправят на вкус.Останалите чушки се пържат в сгорещена мазнина и се прибавят към плънката.Напълнените краставици се заливат със смес от бульона и сметаната и се задушават 30 минути на слаб огън.Сосът се вари още малко и се подправя със солта ,червения и черен пипер и захарта.По желание краставиците могат да се запекат.
Коментари
Публикуване на коментар