Продукти
Патладжани 800 г,олио 80 г,лук 160 г,моркови 60 г,целина(корен) 60 г,червени домати 160 г,ориз 100 г,магданоз 20 г,черен пипер ,сол.
Приготвяне
Патладжаните се издълбават и след като се посолят и се измият ,за да се отстрани горчивината им,се изпържват леко в олио.В същото олио се изпържват до омекване лукът ,морковите и целината ,нарязани на дребно или настъргани,заедно с вътрешността на патладжаните.След това се слага оризът и се пържи ,докато стане прозрачен.Прибавят се част от доматите ,нарязани на дребно и малко вода.Оставя се да поври ,докато оризът набъбне.Снема се от огъня,поръсва се със ситно нарязания магданоз,солта ,черния пипер и се разбърква.С така приготвената смес се пълнят без претъпкване изпържените патладжани.Подреждат се в тавичка и отгоре се поръсват с останалата част домати ,нарязани на дребно ,и се пекат.
Ястието се поднася със зеленчукова салата.
Патладжани 800 г,олио 80 г,лук 160 г,моркови 60 г,целина(корен) 60 г,червени домати 160 г,ориз 100 г,магданоз 20 г,черен пипер ,сол.
Приготвяне
Патладжаните се издълбават и след като се посолят и се измият ,за да се отстрани горчивината им,се изпържват леко в олио.В същото олио се изпържват до омекване лукът ,морковите и целината ,нарязани на дребно или настъргани,заедно с вътрешността на патладжаните.След това се слага оризът и се пържи ,докато стане прозрачен.Прибавят се част от доматите ,нарязани на дребно и малко вода.Оставя се да поври ,докато оризът набъбне.Снема се от огъня,поръсва се със ситно нарязания магданоз,солта ,черния пипер и се разбърква.С така приготвената смес се пълнят без претъпкване изпържените патладжани.Подреждат се в тавичка и отгоре се поръсват с останалата част домати ,нарязани на дребно ,и се пекат.
Ястието се поднася със зеленчукова салата.
Коментари
Публикуване на коментар