Продукти
1 кг прясно зеле,50 г олио и мас,200 г гъби,1 чаена чаша ориз,2 глави кромид лук,2 яйца,1 супена лъжица стрити сухари,2 супени лъжици краве масло за соса,черен пипер,магданоз,сол.
Приготвяне
Зелето се попарва във вряла вода ,след което на всеки лист се изрязва дебелата жилка и листата се поставят на кърпа така ,че всеки следващ да покрива част от съседния лист.Оризът се сварява в подсолена вода,след което се отцежда и се измива със студена вода.Лукът и гъбите се задушават в олио до готовност и се прибавят заедно с едно твърдо сварено и нарязано на кубчета яйце към ориза.Така получената плънка се разбърква добре,соли се и се поръсва черен пипер на вкус.Цялата плънка се изсипва върху подготвените зелеви листа и се завиват на руло.Рулото отгоре се маже с олио или мас,с другото разбита яйце,посипва се със сухарите и се пече на умерена фурна.При сервиране се реже на порции ,всяка от които се полива с разтопено краве масло и се посипва със ситно нарязан магданоз.
1 кг прясно зеле,50 г олио и мас,200 г гъби,1 чаена чаша ориз,2 глави кромид лук,2 яйца,1 супена лъжица стрити сухари,2 супени лъжици краве масло за соса,черен пипер,магданоз,сол.
Приготвяне
Зелето се попарва във вряла вода ,след което на всеки лист се изрязва дебелата жилка и листата се поставят на кърпа така ,че всеки следващ да покрива част от съседния лист.Оризът се сварява в подсолена вода,след което се отцежда и се измива със студена вода.Лукът и гъбите се задушават в олио до готовност и се прибавят заедно с едно твърдо сварено и нарязано на кубчета яйце към ориза.Така получената плънка се разбърква добре,соли се и се поръсва черен пипер на вкус.Цялата плънка се изсипва върху подготвените зелеви листа и се завиват на руло.Рулото отгоре се маже с олио или мас,с другото разбита яйце,посипва се със сухарите и се пече на умерена фурна.При сервиране се реже на порции ,всяка от които се полива с разтопено краве масло и се посипва със ситно нарязан магданоз.
Коментари
Публикуване на коментар