ПРОДУКТИ
за 4 порции: по 2 червени и зелени чушки,по 300 г кайма от свинско и
телешко,1 глава кромид лук,200 г настърган кашкавал,1 яйце,1 ч.л.
чубрица и сол.
за соса: 4 глави кромид лук,1 с.л. олио,3 домата,100 г доматено пюре,
100 мл бяло вино,300 мл бульон,200 мл течна сметана,10 г нишесте.
ПРИГОТВЯНЕ
Отрязваме капачетата на чушките и отстраняваме семето.Лука почистваме
и нарязваме на ситно.Разбъркваме каймата с лука ,кашкавала и яйцето,
подправяме с чубрица,черен пипер и сол.Пълним чушките и ги нареждаме
в тава.Загряваме фурната на 180 градуса .Останалия лук ситно нарязан
задушаваме до омекване.Прибавяме нарязаните домати и задушаваме.
След това прибавяме доматеното пюре,виното и бульона и кипваме.
Около пълнените сипваме доматен сос. Чушките покриваме с капачета и
печем в нагрята фурна . След 25 минути ги поливаме със сметана .
Разпределяме чушките в чинии.Соса сгъстяваме с нишесте.
за 4 порции: по 2 червени и зелени чушки,по 300 г кайма от свинско и
телешко,1 глава кромид лук,200 г настърган кашкавал,1 яйце,1 ч.л.
чубрица и сол.
за соса: 4 глави кромид лук,1 с.л. олио,3 домата,100 г доматено пюре,
100 мл бяло вино,300 мл бульон,200 мл течна сметана,10 г нишесте.
ПРИГОТВЯНЕ
Отрязваме капачетата на чушките и отстраняваме семето.Лука почистваме
и нарязваме на ситно.Разбъркваме каймата с лука ,кашкавала и яйцето,
подправяме с чубрица,черен пипер и сол.Пълним чушките и ги нареждаме
в тава.Загряваме фурната на 180 градуса .Останалия лук ситно нарязан
задушаваме до омекване.Прибавяме нарязаните домати и задушаваме.
След това прибавяме доматеното пюре,виното и бульона и кипваме.
Около пълнените сипваме доматен сос. Чушките покриваме с капачета и
печем в нагрята фурна . След 25 минути ги поливаме със сметана .
Разпределяме чушките в чинии.Соса сгъстяваме с нишесте.
Коментари
Публикуване на коментар