ПРОДУКТИ
Зеле 700 г,картофи 500 г,олио 100 г,домати 200 г,брашно 40 г,яйца 2,целина 20 г,магданоз,сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Зелето се нарязва на тънки ивици,претрива се малко със сол и се задушава с олио и вода.Когато зелето омекне се прибавят обелените и настъргани домати ,ситно нарязаната целина ,магданозът и се размесва.Картофите се обелват ,нарязват се на филийки и се изпържват.В тавичка се нарежда пласт задушено зеле,пласт картофи.Наредената мусака се запича малко и се залива със смес от яйца и бял сос ,приготвен от изпържено брашно и прясно мляко.Пече се във фурна до зачервяване.
Зеле 700 г,картофи 500 г,олио 100 г,домати 200 г,брашно 40 г,яйца 2,целина 20 г,магданоз,сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Зелето се нарязва на тънки ивици,претрива се малко със сол и се задушава с олио и вода.Когато зелето омекне се прибавят обелените и настъргани домати ,ситно нарязаната целина ,магданозът и се размесва.Картофите се обелват ,нарязват се на филийки и се изпържват.В тавичка се нарежда пласт задушено зеле,пласт картофи.Наредената мусака се запича малко и се залива със смес от яйца и бял сос ,приготвен от изпържено брашно и прясно мляко.Пече се във фурна до зачервяване.
Коментари
Публикуване на коментар