ПРОДУКТИ
Чушки 600 г,лук 200 г, червени домати 200 г,патладжани 80 г,олио 80 г,брашно 20 г,магданоз,червен пипер и сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Лукът нарязан на полумесеци се изпържва в олиото до пожълтяване и омекване.Прибавят се чушките и патладжаните нарязани на средно едри парчета и леко се запържват.Поръсва се брашното и червения пипер и се разбърква добре.Слагат се доматите нарязани на дребно и се пържи 5-6 минути.Залива се с вода ,поръсва се със сол и се вари на тих огън.Когато зеленчуците са напълно сварени и сосът се е посгъстил ястието се поръсва със ситно нарязания магданоз и се снема от огъня.Ястието е по вкусно студено.
Чушки 600 г,лук 200 г, червени домати 200 г,патладжани 80 г,олио 80 г,брашно 20 г,магданоз,червен пипер и сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Лукът нарязан на полумесеци се изпържва в олиото до пожълтяване и омекване.Прибавят се чушките и патладжаните нарязани на средно едри парчета и леко се запържват.Поръсва се брашното и червения пипер и се разбърква добре.Слагат се доматите нарязани на дребно и се пържи 5-6 минути.Залива се с вода ,поръсва се със сол и се вари на тих огън.Когато зеленчуците са напълно сварени и сосът се е посгъстил ястието се поръсва със ситно нарязания магданоз и се снема от огъня.Ястието е по вкусно студено.
Коментари
Публикуване на коментар