ПРОДУКТИ
Картофи 1 кг,олио 80 г,лук 80 г,целина 60 г,моркови 60 г,домати 120 г,
брашно 20 г,чесън 20 г,лимон 40 г,магданоз 20 г,черен пипер,оцет,
дафинов лист,сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Лукът ,целината и морковите се почистват ,измиват се ,нарязват се на тънки
ивички и се задушават в малко вода докато омекнат.Прибавят се картофите
нарязани на тънки колелца,доматите нарязани на дребно,дафиновия лист,
солта и черния пипер на зърна.Тази смес се изсипва в тавичка поръсва се със
счукан чесън,разреден с малко оцет и ситно нарязан магданоз.Прибавя се
брашното размито с малко студена вода,олио и се разбърква.Отгоре се нареж-
дат парченца лимон.Пече се 1/2 час в умерена фурна.
Плакията е вкусна студена.
Картофи 1 кг,олио 80 г,лук 80 г,целина 60 г,моркови 60 г,домати 120 г,
брашно 20 г,чесън 20 г,лимон 40 г,магданоз 20 г,черен пипер,оцет,
дафинов лист,сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Лукът ,целината и морковите се почистват ,измиват се ,нарязват се на тънки
ивички и се задушават в малко вода докато омекнат.Прибавят се картофите
нарязани на тънки колелца,доматите нарязани на дребно,дафиновия лист,
солта и черния пипер на зърна.Тази смес се изсипва в тавичка поръсва се със
счукан чесън,разреден с малко оцет и ситно нарязан магданоз.Прибавя се
брашното размито с малко студена вода,олио и се разбърква.Отгоре се нареж-
дат парченца лимон.Пече се 1/2 час в умерена фурна.
Плакията е вкусна студена.
Коментари
Публикуване на коментар