ПРОДУКТИ
Младо месо 600 г,мазнина 100 г,картофи 250 г,тиквички 200 г,червени домати 100 г,чушки 120 г,зелен фасул 100 г,патладжани 160 г,бамя 80 г,грах 120 г,моркови 40 г,магданоз,червен пипер,сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Младото месо се нарязва на порции и се нарежда в гювеч.Прибавя се зеленчука ,който предварително се почиства,нарязва и се посолява. Картофите се нарязват на колелца,доматите се обелват и нарязват на едро,бамята се държи половин час във вода и оцет,патладжаните се измиват след осоляването им от черната горчива вода която отделят.Всичко се размесва сурово ,поръсва се с червен пипер,прибавя се мазнината и с много малко гореща вода се пече в силна фурна,докато се сварят месото и зеленчуците.По желание преди да се извади от фурната се залива с две разбити яйца и наново се запича до зачервяване.
Поднася се в съда, в който се е пекъл.
Младо месо 600 г,мазнина 100 г,картофи 250 г,тиквички 200 г,червени домати 100 г,чушки 120 г,зелен фасул 100 г,патладжани 160 г,бамя 80 г,грах 120 г,моркови 40 г,магданоз,червен пипер,сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Младото месо се нарязва на порции и се нарежда в гювеч.Прибавя се зеленчука ,който предварително се почиства,нарязва и се посолява. Картофите се нарязват на колелца,доматите се обелват и нарязват на едро,бамята се държи половин час във вода и оцет,патладжаните се измиват след осоляването им от черната горчива вода която отделят.Всичко се размесва сурово ,поръсва се с червен пипер,прибавя се мазнината и с много малко гореща вода се пече в силна фурна,докато се сварят месото и зеленчуците.По желание преди да се извади от фурната се залива с две разбити яйца и наново се запича до зачервяване.
Поднася се в съда, в който се е пекъл.
Коментари
Публикуване на коментар