ПРОДУКТИ
600g говеждо месо,600g тиквички,50g масло,200g ориз,
300g домати,сол,2 глави лук.
ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме месото на малки парченца,а тиквичките на кръгчета.
Запържваме ги поотделно.Нарязваме лука на ситно,задушаваме
го и прибавяме към него ориза.Запържваме го докато стане проз-
рачен.Нарязваме доматите на филийки .В огнеупорен съд нареж-
даме тиквичките върху тях месото ,после лука ,най отгоре ориза
и завършваме с доматените филийки поръсени с разтопено мас-
ло.Заливаме ястието с бульон и задушаваме до омекване на месото.
600g говеждо месо,600g тиквички,50g масло,200g ориз,
300g домати,сол,2 глави лук.
ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме месото на малки парченца,а тиквичките на кръгчета.
Запържваме ги поотделно.Нарязваме лука на ситно,задушаваме
го и прибавяме към него ориза.Запържваме го докато стане проз-
рачен.Нарязваме доматите на филийки .В огнеупорен съд нареж-
даме тиквичките върху тях месото ,после лука ,най отгоре ориза
и завършваме с доматените филийки поръсени с разтопено мас-
ло.Заливаме ястието с бульон и задушаваме до омекване на месото.
Коментари
Публикуване на коментар