ПРОДУКТИ
Месо 500 г,олио 100 г,ориз 40 г,тиквички 700 г,червени домати 300 г,
брашно 40 г,прясно мляко 150 г,яйца 1,кашкавал 30 г,магданоз,черен
и червен пипер,сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олиото.Прибавя се смляното месо,
запържва се ,прибавя се солта ,червеният и черният пипер и ситно нарязаният
магданоз.Тиквичките се почистват ,нарязват се на дълги филийки и се изпър-
жват в олио.На дъното на тавичка се нареждат половината от изпържените
тиквички.Върху тях се разстила на равен пласт месото и над него се нареждат
останалите тиквички и нарязаните на кръгове домати.Заливат се с малко
гореща вода и се пече на фурна.Опечената мусака се залива със запърженото
в мазнина брашно,разредено до гъста каша с прясно мляко,в която се прибавя
яйце.Заливката се посолява и отгоре се настъргва кашкавал.
Ястието се запича до зачервяване.
Поднася се с гарнитура и салата .
Месо 500 г,олио 100 г,ориз 40 г,тиквички 700 г,червени домати 300 г,
брашно 40 г,прясно мляко 150 г,яйца 1,кашкавал 30 г,магданоз,черен
и червен пипер,сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олиото.Прибавя се смляното месо,
запържва се ,прибавя се солта ,червеният и черният пипер и ситно нарязаният
магданоз.Тиквичките се почистват ,нарязват се на дълги филийки и се изпър-
жват в олио.На дъното на тавичка се нареждат половината от изпържените
тиквички.Върху тях се разстила на равен пласт месото и над него се нареждат
останалите тиквички и нарязаните на кръгове домати.Заливат се с малко
гореща вода и се пече на фурна.Опечената мусака се залива със запърженото
в мазнина брашно,разредено до гъста каша с прясно мляко,в която се прибавя
яйце.Заливката се посолява и отгоре се настъргва кашкавал.
Ястието се запича до зачервяване.
Поднася се с гарнитура и салата .
Коментари
Публикуване на коментар