ПРОДУКТИ
Маруля 500г,червени репички 80г,сварени яйца 1,олио 40г,оцет и сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Листата на марулята се измиват на течаща вода едно по едно и се нарязват
на ивички.Слагат се в плитка чиния и наоколо се украсяват с малките
листенца от сърцевината на марулята,червените репички нарязани на
кръгчета и резенчета от твърдо сварените яйца.За да не загуби свежестта
си салатата се приготвя непосредствено преди поднасянето и веднага се
поръсва със сол и полива с олиото и оцета.
Към нарязаната маруля може да се прибави зелен лук,нарязан на парченца.
Салатата може да се полее и само с малко кисело мляко или сметана.
Маруля 500г,червени репички 80г,сварени яйца 1,олио 40г,оцет и сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Листата на марулята се измиват на течаща вода едно по едно и се нарязват
на ивички.Слагат се в плитка чиния и наоколо се украсяват с малките
листенца от сърцевината на марулята,червените репички нарязани на
кръгчета и резенчета от твърдо сварените яйца.За да не загуби свежестта
си салатата се приготвя непосредствено преди поднасянето и веднага се
поръсва със сол и полива с олиото и оцета.
Към нарязаната маруля може да се прибави зелен лук,нарязан на парченца.
Салатата може да се полее и само с малко кисело мляко или сметана.
Коментари
Публикуване на коментар