ПРОДУКТИ
Месо 800 г,мазнина 80 г,зелен лук 400 г,доматено пюре 20 г,брашно 15 г,
чушки зелени 50 г,магданоз,джоджен,чубрица,червен пипер,сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Месото се почиства от костите и се нарязва на малки късчета.Прибавя се към
него нарязания на ситно зелен лук.Поставят се зелените чушки цели,
доматеното пюре,магданоза,малко чубрица и джоджен ситно нарязани.
Посолява се прибавя се брашното ,червения пипер и десетина зърна черен
пипер.Всичко се разбърква и се поставя в стомна или в пръстено гърне.Налива
се чаша вода и съдът се затваря плътно.Пече се във фурна или се заравя в жар.
При поднасяне ,ако кебапа е приготвен в стомна, горната част на стомната се
счупва.Сервира се със зеленчукови гарнитури и салати .
Ястието се приготвя от агнешко,козе,овнешко и телешко месо.
Месо 800 г,мазнина 80 г,зелен лук 400 г,доматено пюре 20 г,брашно 15 г,
чушки зелени 50 г,магданоз,джоджен,чубрица,червен пипер,сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Месото се почиства от костите и се нарязва на малки късчета.Прибавя се към
него нарязания на ситно зелен лук.Поставят се зелените чушки цели,
доматеното пюре,магданоза,малко чубрица и джоджен ситно нарязани.
Посолява се прибавя се брашното ,червения пипер и десетина зърна черен
пипер.Всичко се разбърква и се поставя в стомна или в пръстено гърне.Налива
се чаша вода и съдът се затваря плътно.Пече се във фурна или се заравя в жар.
При поднасяне ,ако кебапа е приготвен в стомна, горната част на стомната се
счупва.Сервира се със зеленчукови гарнитури и салати .
Ястието се приготвя от агнешко,козе,овнешко и телешко месо.
Коментари
Публикуване на коментар