ПРОДУКТИ
Зелен лук 500 г,картофи 500 г,олио 80 г,магданоз 40 г,брашно 20 г,доматено пюре 20 г,джоджен,червен пипер и сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Зеления лук се почиства ,измива се и се нарязва на парчета с дължина 2 см.Картофите се обелват и нарязват на тънки филийки.В тенджера с по широко дъно се нарежда ред лук ,ред картофи,като между тях се поръсва сол,червен пипер и ситно нарязан магданоз и джоджен.Полива се с олио и разредено с вода доматено пюре.Налива се чаша вода ,затваря се плътно тенджерата и се вари на тих огън.В края на варенето се прибавя брашно размито с малко вода .Ястието е готово когато стане на масло.
Зелен лук 500 г,картофи 500 г,олио 80 г,магданоз 40 г,брашно 20 г,доматено пюре 20 г,джоджен,червен пипер и сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Зеления лук се почиства ,измива се и се нарязва на парчета с дължина 2 см.Картофите се обелват и нарязват на тънки филийки.В тенджера с по широко дъно се нарежда ред лук ,ред картофи,като между тях се поръсва сол,червен пипер и ситно нарязан магданоз и джоджен.Полива се с олио и разредено с вода доматено пюре.Налива се чаша вода ,затваря се плътно тенджерата и се вари на тих огън.В края на варенето се прибавя брашно размито с малко вода .Ястието е готово когато стане на масло.
Коментари
Публикуване на коментар