Салата от хрян
Продукти:хрян 200 г,олио 40 г,оцет 15 г,сол.
Приготвяне:Хрянът се обелва и се настъргва на ситно.Посолява се и се полива с олио и оцета.Тази салата е подходяща за риба и пържено месо.
Сос с хрян и сметана
Продукти за 1 л сос:корени хрян 470 г,сметана 700 г,захар 15,сол.
Приготвяне:Корените хрян се почистват ,измиват се и се настъргват на ситно ренде.Смесват се със сметаната ,прибавя се захарта и солта и сместа се разбърква.Поднася се със студено варено месо .
Варени свински крачета с хрян
Продукти:свински крачета 1 кг,лук 60 г,моркови 40 г,целина 40 г,праз 40 г,хрян 100 г,оцет 50 г,олио 50 г,ябълки 100 г,дафинов лист,сол.
Приготвяне:Почистените крачета се сваряват ,като при варенето се прибавят морковите,целината,празът,лукът,дафиновия лист и сол на вкус.Сварените свински крака се нареждат в чиния и се гарнират с дребни картофки сварени в бульон.Поливат се със сос приготвен от настърган хрян ,размесен с оцет ,олио и разреден с бульон.По желание в соса се поставя и настъргана ябълка.
Продукти:хрян 200 г,олио 40 г,оцет 15 г,сол.
Приготвяне:Хрянът се обелва и се настъргва на ситно.Посолява се и се полива с олио и оцета.Тази салата е подходяща за риба и пържено месо.
Сос с хрян и сметана
Продукти за 1 л сос:корени хрян 470 г,сметана 700 г,захар 15,сол.
Приготвяне:Корените хрян се почистват ,измиват се и се настъргват на ситно ренде.Смесват се със сметаната ,прибавя се захарта и солта и сместа се разбърква.Поднася се със студено варено месо .
Варени свински крачета с хрян
Продукти:свински крачета 1 кг,лук 60 г,моркови 40 г,целина 40 г,праз 40 г,хрян 100 г,оцет 50 г,олио 50 г,ябълки 100 г,дафинов лист,сол.
Приготвяне:Почистените крачета се сваряват ,като при варенето се прибавят морковите,целината,празът,лукът,дафиновия лист и сол на вкус.Сварените свински крака се нареждат в чиния и се гарнират с дребни картофки сварени в бульон.Поливат се със сос приготвен от настърган хрян ,размесен с оцет ,олио и разреден с бульон.По желание в соса се поставя и настъргана ябълка.
Коментари
Публикуване на коментар