Продукти
800 г гъби,масло 80 г,червени домати 250 г,ориз 80 г,лук 80 г,брашно 60 г,прясно мляко 500 г,яйца 2,сол.
Приготвяне
Гъбите се почистват ,измиват се и се задушават цели в масло и малко вода до омекване.Оризът се залива с вода ,3 пъти повече от обема на ориза,и се вари на тих огън,докато се свари и поеме напълно водата.Лукът се нарязва на ситно и се задушава в малко мазнина,а доматите се нарязват на филийки .В тавичка ,намазана с масло ,се нареждат ред домати ,ред задушени гъби,ред сварен ориз,ред задушен лук,така че долният и горният ред да бъдат домати.Наредената мусака се залива със сос ,приготвен от леко изпържено брашно ,разредено с прясно мляко и яйца.Пече се в умерена фурна.
800 г гъби,масло 80 г,червени домати 250 г,ориз 80 г,лук 80 г,брашно 60 г,прясно мляко 500 г,яйца 2,сол.
Приготвяне
Гъбите се почистват ,измиват се и се задушават цели в масло и малко вода до омекване.Оризът се залива с вода ,3 пъти повече от обема на ориза,и се вари на тих огън,докато се свари и поеме напълно водата.Лукът се нарязва на ситно и се задушава в малко мазнина,а доматите се нарязват на филийки .В тавичка ,намазана с масло ,се нареждат ред домати ,ред задушени гъби,ред сварен ориз,ред задушен лук,така че долният и горният ред да бъдат домати.Наредената мусака се залива със сос ,приготвен от леко изпържено брашно ,разредено с прясно мляко и яйца.Пече се в умерена фурна.
Коментари
Публикуване на коментар