Омлет от магданоз
Продукти:магданоз 200 г,масло 80 г,яйца 8 ,сол.
Приготвяне:Яйцата се разбиват добре,посоляват се леко и се смесват със ситно нарязания магданоз.Сместа се разделя на четири и всяка порция се изпържва отделно в намазан с масло горещ тиган.Омлетът се изпържва само от едната страна .Този омлет е много вкусен и ароматичен.
Пиле с магданозен сос
Продукти:месо 750 г,топено масло 60 г,магданоз 250 г,два жълтъка,брашно 30 г,лук 30 г,сол,
Приготвяне:Пилето се сварява в подсолена вода и се нарязва на порции.Запържва се в масло ситно нарязаният лук до омекване.Прибавя се брашното ,запържва се леко,залива се с част от бульона,в който е било варено пилето,и се вари 5 минути.Сосът се прецежда и се подправя с жълтъци и с лимонов сок.Магданозът се нарязва ,начуква се и се сварява с малко горещ бульон и се прецежда над соса през тънко платно.Месото се поднася с магданозения сос ,гарнитура от зеленчуци.
Калкан с магданозен сос на фурна
Продукти:750 г калкан(или друг вид риба),олио 100 г,магданоз 250 г,брашно 30 г,лимон,червен и черен пипер и сол.
Приготвяне:Калкана се измива ,нарязва се и се нарежда в тавичка.Магданозът се нарязва и се счуква в дървено хаванче.Брашното се запържва леко в олио.Към него се прибавя счукания магданоз,червеният и черният пипер,солта и малко гореща вода за разреждане на соса.Рибата се залива с него и се пече на фурна.При поднасяне над рибата се изстисква лимон.Поднася се с пюре от картофи.
Продукти:магданоз 200 г,масло 80 г,яйца 8 ,сол.
Приготвяне:Яйцата се разбиват добре,посоляват се леко и се смесват със ситно нарязания магданоз.Сместа се разделя на четири и всяка порция се изпържва отделно в намазан с масло горещ тиган.Омлетът се изпържва само от едната страна .Този омлет е много вкусен и ароматичен.
Пиле с магданозен сос
Продукти:месо 750 г,топено масло 60 г,магданоз 250 г,два жълтъка,брашно 30 г,лук 30 г,сол,
Приготвяне:Пилето се сварява в подсолена вода и се нарязва на порции.Запържва се в масло ситно нарязаният лук до омекване.Прибавя се брашното ,запържва се леко,залива се с част от бульона,в който е било варено пилето,и се вари 5 минути.Сосът се прецежда и се подправя с жълтъци и с лимонов сок.Магданозът се нарязва ,начуква се и се сварява с малко горещ бульон и се прецежда над соса през тънко платно.Месото се поднася с магданозения сос ,гарнитура от зеленчуци.
Калкан с магданозен сос на фурна
Продукти:750 г калкан(или друг вид риба),олио 100 г,магданоз 250 г,брашно 30 г,лимон,червен и черен пипер и сол.
Приготвяне:Калкана се измива ,нарязва се и се нарежда в тавичка.Магданозът се нарязва и се счуква в дървено хаванче.Брашното се запържва леко в олио.Към него се прибавя счукания магданоз,червеният и черният пипер,солта и малко гореща вода за разреждане на соса.Рибата се залива с него и се пече на фурна.При поднасяне над рибата се изстисква лимон.Поднася се с пюре от картофи.
Коментари
Публикуване на коментар