Салата от моркови ,картофи и зелен фасул
Продукти
Моркови 300 г,картофи 300 г,зелен фасул 300 г,олио 50 г,лимон 60 г,червен пипер,сол
Приготвяне
Морковите се почистват и нарязват на тънки дълги ивици.Сваряват се в подсолена вода .В същата вода се сварява и зеления фасул предварително нарязан по дължина на ивици.Отделно се сваряват картофите,обелват се и се нарязват на тънки филийки.Всеки зеленчук се подправя поотделно със сол ,оливия лимонов сок .Нареждат се в чиния,като от всеки вид зеленчук се правят красиви форми-кръгове,лъчи,звезди и пр.
Пържени моркови с кисело мляко
Продукти
Моркови 1,5 кг,300 г брашно,1,5 чаена чаша олио,500 г кисело мляко.
Приготвяне
Почистваме и нарязваме на тънки кръгчета морковите и ги сваряваме ,докато омекнат.След като изстинат,ги отцеждаме .Пресяваме брашното ,равномерно сипваме вода и бъркаме,докато се получи гъсто палачинково тесто.Топваме морковните резенчета в тестото и пържим до златисто.Сервираме ги с разбито и леко подсолено кисело мляко.
Коментари
Публикуване на коментар