Продукти
3 патладжана,25 мл лимонов сок,25 г масло,2 супени лъжици брашно ,100 мл прясно мляко,100 г натрошено сирене,сол,1/2 чаена лъжица лют червен пипер.
Приготвяне
Изпичаме леко патладжаните ,за да омекнат,обелваме ги и ги намачкваме с вилица.Слагаме ги в тенджера ,прибавяме лимоновия сок и ги варим на слаб огън 5 мин.Разтопяваме в тиган масло и добавяме брашно ,за да го запържим.Разреждаме запръжката с малко мляко и я изсипваме при патладжаните.При непрекъснато бъркане прибавяме останалото мляко,сиренето,пипера и сол на вкус.Ястието ври още 2 мин на огъня и предястието е готово.
3 патладжана,25 мл лимонов сок,25 г масло,2 супени лъжици брашно ,100 мл прясно мляко,100 г натрошено сирене,сол,1/2 чаена лъжица лют червен пипер.
Приготвяне
Изпичаме леко патладжаните ,за да омекнат,обелваме ги и ги намачкваме с вилица.Слагаме ги в тенджера ,прибавяме лимоновия сок и ги варим на слаб огън 5 мин.Разтопяваме в тиган масло и добавяме брашно ,за да го запържим.Разреждаме запръжката с малко мляко и я изсипваме при патладжаните.При непрекъснато бъркане прибавяме останалото мляко,сиренето,пипера и сол на вкус.Ястието ври още 2 мин на огъня и предястието е готово.
Коментари
Публикуване на коментар