Продукти
Лук 140 г,олио 100 г,ориз 60 г,моркови 60 г,целина 120 г,прясно зеле 120 г,тиквички 120 г,картофи 250 г,червени домати 250 г,зелен фасул и грах 120 г,брашно 40 г,прясно мляко 200 г,кашкавал 40 г,магданоз ,сол.
Приготвяне
Морковите ,целината и лукът се нарязват на дребно и се задушават в мазнина.След като омекнат,прибавят се зеления фасул и зелето,нарязани на ивици,грахът и най после картофите нарязани на кубчета .Към задушения зеленчук се прибавят част от червените домати,нарязани на дребно ,оризът предварително сварен,магданозът и солта.В намазана тавичка се поставя пласт домати нарязани на филийки.Върху тях се разстила зеленчуковата смес.Отгоре се нареждат филийки червени домати.Прибавя се част от млякото и се пече половин час.На края се залива с бешамелов сос и се поръсва с настърган кашкавал ,запича се до зачервяване.
Лук 140 г,олио 100 г,ориз 60 г,моркови 60 г,целина 120 г,прясно зеле 120 г,тиквички 120 г,картофи 250 г,червени домати 250 г,зелен фасул и грах 120 г,брашно 40 г,прясно мляко 200 г,кашкавал 40 г,магданоз ,сол.
Приготвяне
Морковите ,целината и лукът се нарязват на дребно и се задушават в мазнина.След като омекнат,прибавят се зеления фасул и зелето,нарязани на ивици,грахът и най после картофите нарязани на кубчета .Към задушения зеленчук се прибавят част от червените домати,нарязани на дребно ,оризът предварително сварен,магданозът и солта.В намазана тавичка се поставя пласт домати нарязани на филийки.Върху тях се разстила зеленчуковата смес.Отгоре се нареждат филийки червени домати.Прибавя се част от млякото и се пече половин час.На края се залива с бешамелов сос и се поръсва с настърган кашкавал ,запича се до зачервяване.
Коментари
Публикуване на коментар