Продукти
Месо 600 г,мазнина 80 г,картофи 300 г,червени домати 200 г,лук 100 г,зелени пиперки 160 г,зелен фасул 60 г,патладжани 80 г,грах 120 г,бамя 80 г,моркови 40 г,магданоз и листа от целина,джоджен,копър,червен и черен пипер,сол.
Приготвяне
Месото се нарязва на порции и се поставя в гювеч.Посолява се ,поръсва се с червен пипер и счукан черен пипер,прибавя се мазнината и ситно нарязаният лук,залива се с гореща вода едва да се покрие месото и се поставя във фурната да се пече.Когато месото стане почти готово,към него се прибавят зеленчуците,които през това време се почистват ,нарязват се и се посоляват.Бамята се накисва половин час във вода с оцет,а патладжаните се посоляват и се измиват от горчивата вода,която се отделя от тях.Магданозът и целината се нарязват на ситно и се разместват със зеленчука,а не се поръсват отгоре,защото изгарят.Много хубав пикантен вкус добива гювечът,ако между зеленчуците се постави малка чепка ягорида(зелено грозде),което се разкъсва на малки клончета.
Зеленчуците и месото се разбъркват добре и гювечът се поставя във фурна да се пече.Изпича се до зачервяване на зарзавата.
Гювечът трябва да остане на много малко сос ,на масло,но да бъде сочен.
Около 5 минути преди де се извади гювечът,по желание може да се залее с две разбити яйца ,след което наново се запича във фурната.
Месо 600 г,мазнина 80 г,картофи 300 г,червени домати 200 г,лук 100 г,зелени пиперки 160 г,зелен фасул 60 г,патладжани 80 г,грах 120 г,бамя 80 г,моркови 40 г,магданоз и листа от целина,джоджен,копър,червен и черен пипер,сол.
Приготвяне
Месото се нарязва на порции и се поставя в гювеч.Посолява се ,поръсва се с червен пипер и счукан черен пипер,прибавя се мазнината и ситно нарязаният лук,залива се с гореща вода едва да се покрие месото и се поставя във фурната да се пече.Когато месото стане почти готово,към него се прибавят зеленчуците,които през това време се почистват ,нарязват се и се посоляват.Бамята се накисва половин час във вода с оцет,а патладжаните се посоляват и се измиват от горчивата вода,която се отделя от тях.Магданозът и целината се нарязват на ситно и се разместват със зеленчука,а не се поръсват отгоре,защото изгарят.Много хубав пикантен вкус добива гювечът,ако между зеленчуците се постави малка чепка ягорида(зелено грозде),което се разкъсва на малки клончета.
Зеленчуците и месото се разбъркват добре и гювечът се поставя във фурна да се пече.Изпича се до зачервяване на зарзавата.
Гювечът трябва да остане на много малко сос ,на масло,но да бъде сочен.
Около 5 минути преди де се извади гювечът,по желание може да се залее с две разбити яйца ,след което наново се запича във фурната.
Коментари
Публикуване на коментар