ПРОДУКТИ
500g лапад,500g киселец,4 с.л. масло,1 ч.ч. кисело мляко,
3 яйца,3 с.л. брашно,сол,магданоз,копър,джоджен,чесън.
ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме лапада и киселеца добре,почистваме зеленината от дръжките
и я нарязваме на дребно.В тенджера сгорещяваме маслото и в него изпържваме
брашното и заливаме с 1 ч.ч. вода.След това прибавяме киселото мляко,
почистените лапад и киселец,разбитите яйца.Подправяме със ситно нарязаните
магданоз,копър и джоджен,посоляваме и оставяме ястието да ври,като бъркаме непрекъснато.Варим докато се сгъсти.Готовото ястие сваляме от огъня и го
оставяме леко да се охлади.
Тогава го подправяме със счукан чесън на вкус.
Разбъркваме и сервираме докато е топло.
Коментари
Публикуване на коментар