ПРОДУКТИ
Агнешко месо и дреболии 800 g,агнешко було 120 g,мазнина 60 g ,
лук 100 g,домати 120 g,дребни чушки 40 g,бяло вино 40 g,сол,
джоджен,червен и черен пипер.
ПРИГОТВЯНЕ
Месото се почиства от костите и се нарязва на дребни парчета по 5-6 в
порция.Парченцата месо се нанизват на шишчета,като между тях се нанизват
парчета едро нарязан лук,домат и чушка.Посоляват се ,наръсват се със ситно
нарязан джоджен,червен и черен пипер на зърна и се загъват по две шишчета
в парче от було.Шишчетата се нареждат в тавичка,която се намазва с мазнина
и се поставят в фурна да се пекат.От време на време се поливат с горещ бульон,
за да не изгорят.Сервират се с гарнитура от пържени картофи ,задушен ориз,
лютеница,червени домати,зелена салата.Поливат се със соса,който се е образувал
от печенето.
Агнешко месо и дреболии 800 g,агнешко було 120 g,мазнина 60 g ,
лук 100 g,домати 120 g,дребни чушки 40 g,бяло вино 40 g,сол,
джоджен,червен и черен пипер.
ПРИГОТВЯНЕ
Месото се почиства от костите и се нарязва на дребни парчета по 5-6 в
порция.Парченцата месо се нанизват на шишчета,като между тях се нанизват
парчета едро нарязан лук,домат и чушка.Посоляват се ,наръсват се със ситно
нарязан джоджен,червен и черен пипер на зърна и се загъват по две шишчета
в парче от було.Шишчетата се нареждат в тавичка,която се намазва с мазнина
и се поставят в фурна да се пекат.От време на време се поливат с горещ бульон,
за да не изгорят.Сервират се с гарнитура от пържени картофи ,задушен ориз,
лютеница,червени домати,зелена салата.Поливат се със соса,който се е образувал
от печенето.
Коментари
Публикуване на коментар