Тази рецепта я намерих в една стара кулинарна книга от колекцията на мама Мари.
Книгата се казва "Българска национална кухня".В нея има доста интересни кулинарни рецепти ,по които мама Мари започна да готви и аз ги публикувам за вас.
ПРОДУКТИ
400g чушки,2 връзки пресен кромид лук,2-3 домата,грах консерва 200g,
сирене 150g,2 бр. яйца,олио 1/2 ч.ч.,прясно масло 60g,брашно 40g,
кисело мляко 200g,червен пипер 5g,сол и магданоз на вкус.
ПРИГОТВЯНЕ
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олиото и малко вода до омекване.Прибавят се последователно чушките нарязани на ивици,грахът,доматите нарязани на ситно,червения пипер и брашното.Разбъркват се и се изсипват в пръстен гювеч.Прибавят се настърганото с ренде сирене,ситно нарязания магданоз и сол на вкус.Ястието се разбърква и се пече в силна фурна,залива се с разбитите с киселото мляко яйца,като прибавят и парченца от прясното масло,и отново се запича.
Коментари
Публикуване на коментар