ПРОДУКТИ
Пресни лозови листа 40-50 бр.,ориз 200g,олио 180ml,кромид лук 1-2 глави,
2-3 домата,червен пипер 5g,копър и магданоз по една връзка,800g кисело
мляко,5-6 скилидки чесън,прясно масло 60g,сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Лозовите листа се попарват с вряла вода ,за да омекнат.В олиото и малко вода задушаваме ситно нарязаният лук ,след което се прибавят настърганите домати и оризът.Сместа се посолява залива се с 1 ч.ч. топла вода и се вари до набъбването на ориза,сваля се от огъня и се разбърква със ситно нарязаните магданоз и копър.От сместа и лозовите листа са оформят продълговати сарми.Нареждат се в тенджера,на дъното на която са поставени няколко лозови листа ,заливат се с 2 ч.ч. топла вода притискат се с чиния и се варят на тих огън.
Преди поднасянето им се заливат с подлучено с чесъна кисело мляко и оцветено с червения пипер масло.
Пресни лозови листа 40-50 бр.,ориз 200g,олио 180ml,кромид лук 1-2 глави,
2-3 домата,червен пипер 5g,копър и магданоз по една връзка,800g кисело
мляко,5-6 скилидки чесън,прясно масло 60g,сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Лозовите листа се попарват с вряла вода ,за да омекнат.В олиото и малко вода задушаваме ситно нарязаният лук ,след което се прибавят настърганите домати и оризът.Сместа се посолява залива се с 1 ч.ч. топла вода и се вари до набъбването на ориза,сваля се от огъня и се разбърква със ситно нарязаните магданоз и копър.От сместа и лозовите листа са оформят продълговати сарми.Нареждат се в тенджера,на дъното на която са поставени няколко лозови листа ,заливат се с 2 ч.ч. топла вода притискат се с чиния и се варят на тих огън.
Преди поднасянето им се заливат с подлучено с чесъна кисело мляко и оцветено с червения пипер масло.
Коментари
Публикуване на коментар