ПРОДУКТИ
Агнешко месо 650g,мазнина 80g,лук 120g,червени домати 180g,
картофи 400g,гъби 150g,чушки 50g,чесън,магданоз,чубрица,брашно,сол,
червен пипер.
ПРИГОТВЯНЕ
Месото се нарязва на малки парченца с оглед по 4-5 в порция.
Запържва се в мазнина заедно със ситно нарязания лук.Когато
лука омекне се прибавят половината от доматите предварително
обелени и нарязани на ситно.Запържват се и те докато се изпари
водата ,след което се прибавя брашното и червения пипер.Залива
се с гореща вода ,посолява се,поръсва се с чубрица,поставят се
отгоре обелени скилидки чесън и се поставя в силна фурна да се
пече.Когато месото се опече прибавят се картофите нарязани на
кубчета,нарязаните на едро чушки,и гъбите предварително задушени
в мазнина.Кебапът се пече докато всички продукти поставени в него
се опекат добре.Накрая се прибавят останалите домати обелени и
нарязани на кръгове.Допича се още десетина минути в силна фурна.
Готовото ястие се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Коментари
Публикуване на коментар