ПРОДУКТИ
600g агнешко месо,олио 80g,моркови 80g,целина 80g,гъби 150 g,
картофи 280g,прясно зеле 200g,грах 120g,домати 200g,лук 80g,
хрян 40g,сухар 20g,оцет,магданоз,червен пипер,брашно,сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Месото се нарязва на порции и се запържва леко в мазнината.
Прибавят се нарязания на дребно лук,половината от червените
домати ,брашното и червеният пипер.Залива се с гореща вода
посолява се на вкус и се оставя на тих огън да ври.В останалата
част от мазнината се задушават морковите и целината нарязани
на тънки филийки.Когато омекнат към тях се прибавят гъбите
и зелето нарязано на ивици.Задушават се и те ,прибавя се граха
и задушаването продължава докато и той омекне.Така задушения
зеленчук се прибавя към месото ,когато то вече се е полусварило.
Прибавят се и картофите нарязани на филийки.Ястието се оставя
да до уври на тих огън.На края се прибавят останалите домати
нарязани на едри парчета. До уваряването на ястието може да
стане и във фурна.При снемането от огъня се поръсва със
ситно нарязания магданоз.
Ястието се поднася с настърган хрян,размесен в галета и
изпържен в масло.
600g агнешко месо,олио 80g,моркови 80g,целина 80g,гъби 150 g,
картофи 280g,прясно зеле 200g,грах 120g,домати 200g,лук 80g,
хрян 40g,сухар 20g,оцет,магданоз,червен пипер,брашно,сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Месото се нарязва на порции и се запържва леко в мазнината.
Прибавят се нарязания на дребно лук,половината от червените
домати ,брашното и червеният пипер.Залива се с гореща вода
посолява се на вкус и се оставя на тих огън да ври.В останалата
част от мазнината се задушават морковите и целината нарязани
на тънки филийки.Когато омекнат към тях се прибавят гъбите
и зелето нарязано на ивици.Задушават се и те ,прибавя се граха
и задушаването продължава докато и той омекне.Така задушения
зеленчук се прибавя към месото ,когато то вече се е полусварило.
Прибавят се и картофите нарязани на филийки.Ястието се оставя
да до уври на тих огън.На края се прибавят останалите домати
нарязани на едри парчета. До уваряването на ястието може да
стане и във фурна.При снемането от огъня се поръсва със
ситно нарязания магданоз.
Ястието се поднася с настърган хрян,размесен в галета и
изпържен в масло.
Коментари
Публикуване на коментар