ПРОДУКТИ
Лук 100g,арпаджик 350g,ориз 60g,олио 80ml,домати 120g,чесън 10g,
магданоз,черен пипер и сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Главичките арпаджик се обелват,измиват се и се разрязват на кръст до половината.Задушават се в олио и малко вода до омекване.Отделно се задушава дребно нарязания лук в мазнина.Прибавят се ситно нарязаните червени домати,скилидки чесън,оризът,солта и се заливат с гореща вода 3 пъти повече от обема на ориза.Сместа се изсипва в пръстен съд.Прибавят се задушените главички арпаджик,поръсват се с черен пипер и нарязан магданоз и си пече в умерена фурна.
Лук 100g,арпаджик 350g,ориз 60g,олио 80ml,домати 120g,чесън 10g,
магданоз,черен пипер и сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Главичките арпаджик се обелват,измиват се и се разрязват на кръст до половината.Задушават се в олио и малко вода до омекване.Отделно се задушава дребно нарязания лук в мазнина.Прибавят се ситно нарязаните червени домати,скилидки чесън,оризът,солта и се заливат с гореща вода 3 пъти повече от обема на ориза.Сместа се изсипва в пръстен съд.Прибавят се задушените главички арпаджик,поръсват се с черен пипер и нарязан магданоз и си пече в умерена фурна.
Коментари
Публикуване на коментар