Арменска рецепта
ПРОДУКТИ
2 глави ситно нарязани кромид лук,1/2 чаена чаша краве масло,
1/4 чаена чаша брашно,1 чаена чаша прясно мляко,1 чаена чаша
незаквасена сметана,2 чаени чаши месен бульон,сол,бял пипер.
ПРИГОТВЯНЕ
Лукът се задушава в маслото прибавят се брашното,солта и пипера
и се бърка докато се запържи брашното.Добавят се бульонът ,млякото
и се оставя на слаб огън докато се сгъсти,като непрекъснато се бърка.
При поднасяне се прибавя сметаната.
ПРОДУКТИ
2 глави ситно нарязани кромид лук,1/2 чаена чаша краве масло,
1/4 чаена чаша брашно,1 чаена чаша прясно мляко,1 чаена чаша
незаквасена сметана,2 чаени чаши месен бульон,сол,бял пипер.
ПРИГОТВЯНЕ
Лукът се задушава в маслото прибавят се брашното,солта и пипера
и се бърка докато се запържи брашното.Добавят се бульонът ,млякото
и се оставя на слаб огън докато се сгъсти,като непрекъснато се бърка.
При поднасяне се прибавя сметаната.
Коментари
Публикуване на коментар