ПРОДУКТИ
4 дребни тиквички,1 ананас,3 домата,3 скилидки чесън,3 стръка целина,
1 лимон,естрагон,кориандър,2 с.л. масло,2 ч.л. къри,черен пипер.
ПРИГОТВЯНЕ
Разрязваме ананаса наполовина.Внимателно отделяме вътрешността и я нарязваме на парчета.Нарязваме целината и я бланшираме за минута с чесън.Нарязваме
тиквичките на квадратчета,обелваме и нарязваме доматите на кубчета.Обелваме
кората на лимона.Задушаваме в масло чесъна,целината ,доматите и тиквичките.
Като свалим от огъня добавяме ананаса,нарязаните зелени подправки,
настърганата кора от лимона,кърито.Подправяме с черния пипер и отново
поставяме на слабия огън,като задушаваме около 15 минути.
Сервираме салатата топла в половинките от кората на ананаса.
4 дребни тиквички,1 ананас,3 домата,3 скилидки чесън,3 стръка целина,
1 лимон,естрагон,кориандър,2 с.л. масло,2 ч.л. къри,черен пипер.
ПРИГОТВЯНЕ
Разрязваме ананаса наполовина.Внимателно отделяме вътрешността и я нарязваме на парчета.Нарязваме целината и я бланшираме за минута с чесън.Нарязваме
тиквичките на квадратчета,обелваме и нарязваме доматите на кубчета.Обелваме
кората на лимона.Задушаваме в масло чесъна,целината ,доматите и тиквичките.
Като свалим от огъня добавяме ананаса,нарязаните зелени подправки,
настърганата кора от лимона,кърито.Подправяме с черния пипер и отново
поставяме на слабия огън,като задушаваме около 15 минути.
Сервираме салатата топла в половинките от кората на ананаса.
Коментари
Публикуване на коментар