Арменска рецепта.
ПРОДУКТИ
800 грама месо от овнешки бут,1 кофичка кисело мляко,2 с.л. олио,
8 филии сух бял хляб,1/2 пакетче краве масло,2-3 скилидки чесън,
сол,червен и черен пипер.
ПРИГОТВЯНЕ
Месото се измива и се сварява в 4 ч.ч. подсолена вода.Полусварено се
изважда от бульона нарязва се и се запържва добре в олио.Посолява се
на вкус,прибавя се черния пипер и се оставя на топло.Хлябът се нарязва
на кубчета залива се с половин литър горещ бульон и отгоре се нарежда
месото.Ястието се залива с разтопеното масло към ,което са прибавени
1/2 ч.л. червен пипер ,счукания със сол чесън и киселото мляко.
Сервира се топло.
ПРОДУКТИ
800 грама месо от овнешки бут,1 кофичка кисело мляко,2 с.л. олио,
8 филии сух бял хляб,1/2 пакетче краве масло,2-3 скилидки чесън,
сол,червен и черен пипер.
ПРИГОТВЯНЕ
Месото се измива и се сварява в 4 ч.ч. подсолена вода.Полусварено се
изважда от бульона нарязва се и се запържва добре в олио.Посолява се
на вкус,прибавя се черния пипер и се оставя на топло.Хлябът се нарязва
на кубчета залива се с половин литър горещ бульон и отгоре се нарежда
месото.Ястието се залива с разтопеното масло към ,което са прибавени
1/2 ч.л. червен пипер ,счукания със сол чесън и киселото мляко.
Сервира се топло.
Коментари
Публикуване на коментар