Празът има най висока хранителна стойност от всички
видове лук и е най богат на витамини,затова той не трябва
да липсва от трапезата ни.От него могат да се приготвят много
хубави салати, предястия или основно ястие.
РЕЦЕПТИ
Салата от праз-продукти и приготвяне .
1.Праз 600 грама. 4.Оцет 30 грама.
2.Олио 50 грама. 5. Магданоз,черен пипер,сол.
3.Едно яйце.
Празът се нарязва на парчета с дължина 3-4 см и се сварява
в малко вода ,подсолена на вкус.Отцежда и се нарежда в чиния.
Полива се с олио и оцет,поръсва се с черен пипер ,настъргано
яйце и ситно нарязан магданоз.
Паниран праз -продукти и приготвяне .
1.Праз 600 грама. 4.Две яйца.
2.Олио 80 грама. 5.Кисело мляко 200г.
3.Брашно 40 грама.
Избират се по дебели глави праз.Почистват се и се нарязват на
парчета ,дълги 7-8 сантиметра.Сваряват се в малко вода ,подсолена
на вкус.Отцеждат се и се притискат с лъжица ,за да получат плоска
форма.Всяко парче се потопява последователно в брашно ,разбити
яйца ,счукан сухар и се изпържва до златист цвят.
Поднася се с кисело мляко или зеленчукова салата.
видове лук и е най богат на витамини,затова той не трябва
да липсва от трапезата ни.От него могат да се приготвят много
хубави салати, предястия или основно ястие.
РЕЦЕПТИ
Салата от праз-продукти и приготвяне .
1.Праз 600 грама. 4.Оцет 30 грама.
2.Олио 50 грама. 5. Магданоз,черен пипер,сол.
3.Едно яйце.
Празът се нарязва на парчета с дължина 3-4 см и се сварява
в малко вода ,подсолена на вкус.Отцежда и се нарежда в чиния.
Полива се с олио и оцет,поръсва се с черен пипер ,настъргано
яйце и ситно нарязан магданоз.
Паниран праз -продукти и приготвяне .
1.Праз 600 грама. 4.Две яйца.
2.Олио 80 грама. 5.Кисело мляко 200г.
3.Брашно 40 грама.
Избират се по дебели глави праз.Почистват се и се нарязват на
парчета ,дълги 7-8 сантиметра.Сваряват се в малко вода ,подсолена
на вкус.Отцеждат се и се притискат с лъжица ,за да получат плоска
форма.Всяко парче се потопява последователно в брашно ,разбити
яйца ,счукан сухар и се изпържва до златист цвят.
Поднася се с кисело мляко или зеленчукова салата.
Коментари
Публикуване на коментар