Хрупкави тиквички с вкусен пълнеж от галета.
Продукти:
две големи тиквички 1 ч.л. мащерка
2 суп.л. олио 2 суп.л. доматен сос
2 средна глава лук ,нарязана 50 g галета
на дребно
2 дребно нарязани стъбла 1 голямо яйце,леко разбита
целина
3 суп.л. нарязан пресен 125 ml пилешки бульон
магданоз сол и пипер
Приготвяне
Затоплете фурната на 190 градуса .
Разрежете напречно всяка тиквичка на две части.
С подходящ уред изкормете центъра на всяка половина.
Бланширайте тиквичките в кипяща ,подсолена вода за 2 мин.
Изплакнете ги на студена течаща вода .Отцедете ги добре.
В тиган загрейте олиото на умерен огън.
Задушете лука ,целината и магданоза 5 минути.Вдигнете тигана
от огъня.
Добавете мащерката и доматеното пюре и разбъркайте.
Добавете галета и разбъркайте.
Добавете едно яйце 50ml пилешки бульон.
Подправете със сол и пипер .
Прехвърлете сместа в шприц.
Напълнете центъра на всяка тиквичка със зеленчуковата смес.
Наредете тиквичките в огнеупорно глинено гърне.
Залейте ги с останалата част от пилешкия бульон.Покрийте ги с
алуминиево фолио.
Оставете ги да се пекат 10-12 минути ,докато тиквичките са готови,
но не са разкашкани.
Оставете ги да поизстинат .
Нарежете ги и сервирайте.
рецепта от майстор-готвача Джон Бътлър
Продукти:
две големи тиквички 1 ч.л. мащерка
2 суп.л. олио 2 суп.л. доматен сос
2 средна глава лук ,нарязана 50 g галета
на дребно
2 дребно нарязани стъбла 1 голямо яйце,леко разбита
целина
3 суп.л. нарязан пресен 125 ml пилешки бульон
магданоз сол и пипер
Приготвяне
Затоплете фурната на 190 градуса .
Разрежете напречно всяка тиквичка на две части.
С подходящ уред изкормете центъра на всяка половина.
Бланширайте тиквичките в кипяща ,подсолена вода за 2 мин.
Изплакнете ги на студена течаща вода .Отцедете ги добре.
В тиган загрейте олиото на умерен огън.
Задушете лука ,целината и магданоза 5 минути.Вдигнете тигана
от огъня.
Добавете мащерката и доматеното пюре и разбъркайте.
Добавете галета и разбъркайте.
Добавете едно яйце 50ml пилешки бульон.
Подправете със сол и пипер .
Прехвърлете сместа в шприц.
Напълнете центъра на всяка тиквичка със зеленчуковата смес.
Наредете тиквичките в огнеупорно глинено гърне.
Залейте ги с останалата част от пилешкия бульон.Покрийте ги с
алуминиево фолио.
Оставете ги да се пекат 10-12 минути ,докато тиквичките са готови,
но не са разкашкани.
Оставете ги да поизстинат .
Нарежете ги и сервирайте.
рецепта от майстор-готвача Джон Бътлър
Коментари
Публикуване на коментар