Бурания-гозба от преди 55 години.Тогава бях млада
и се учих да готвя .Нямаше толкова голямо разнообразие
на продукти .Предлагам това ястие ,защото не иска много
средства и работа .
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1.Една средна кисела зелка .
2.Една ч.ч. олио(тогава слагахме мас).
3.Една ч.ч. ориз.
4.Една суп.л. червен пипер.
5.1/2 килограм свински гърди(тогава слагахме сланина).
ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме на ситно зелката и я слагаме в тенджерата
заедно с чашата олио и 400g от зелевата чорба.
Ври докато зелето се свари и остане на олио.
Сваля се от огъня .Сипва се една чаша ориз,още 500g
от зелевата чорба,червения пипер и се разбърква добре,
след което се поставя в тавичка .Отгоре се нареждат
предварително начуканите свински гърди.
Поставя се в предварително нагрята фурна на 200 градуса
и се пече докато изври чорбата,слага се и люта чушка
по желание.
Сервира се топло.
Коментари
Публикуване на коментар