ПРОДУКТИ
1 kg дребни патладжани,2 червени домата,1зелена люта чушка,
1 червена чушка от сорта "Капия",2 1/2 чаени чаши оцет ,15-20
скилидки чесън ,1 връзка магданоз,3 супени лъжици сол,
2 1/2 чаени чаши вода.
ПРИГОТВЯНЕ
Патладжаните се измиват ,изрязват се капачета откъм дръжките
и се варят около 15 минути в подсолена вода.Изваждат се от
водата ,прави се разрез с дълбочина 3 сантиметра на всеки патладжан
и се оставят да се изцедят.В отделен съд се смесват ситно нарязаните
червени домати ,чесън,магданоз и чушки и с тази смес се пълнят
патладжаните.Завързват се ,подреждат се в стъклен съд и се заливат
със смес от оцет,водата и останалата сол.
Туршията трябва да престои седем дни в затворен съд,след което
може да се сервира.
Арменска рецепта
1 kg дребни патладжани,2 червени домата,1зелена люта чушка,
1 червена чушка от сорта "Капия",2 1/2 чаени чаши оцет ,15-20
скилидки чесън ,1 връзка магданоз,3 супени лъжици сол,
2 1/2 чаени чаши вода.
ПРИГОТВЯНЕ
Патладжаните се измиват ,изрязват се капачета откъм дръжките
и се варят около 15 минути в подсолена вода.Изваждат се от
водата ,прави се разрез с дълбочина 3 сантиметра на всеки патладжан
и се оставят да се изцедят.В отделен съд се смесват ситно нарязаните
червени домати ,чесън,магданоз и чушки и с тази смес се пълнят
патладжаните.Завързват се ,подреждат се в стъклен съд и се заливат
със смес от оцет,водата и останалата сол.
Туршията трябва да престои седем дни в затворен съд,след което
може да се сервира.
Арменска рецепта
Коментари
Публикуване на коментар