Едно ястие с невероятна хармония от вкусове и аромати.
ПРОДУКТИ
1 червена камба
1 зелена камба
1 жълта камба
1 голям морков ,обелен и рендосан
205g сварени царевични зърна
30 g счукани орехи
35 g стафиди
4 суп.л. масло
3 суп.л. галета
2 суп.л. слънчогледови семки
2 суп.л. рендосан лук
сол и чер пипер
50 g настърган кашкавал
ПРИГОТВЯНЕ
1.Затоплете фурната на 175 градуса.
2.Бланширайте чушките в кипяща , подсолена вода 5 минути.
3.Изплакнете ги на студена , течаща вода .Отцедете ги добре.
4.Разполовете чушките по дължина и извадете и извадете семето.
5.Намажете огнеупорна стъклена тава с мазнина .
6.В голяма купа смесете морковите ,царевицата,орехите,стафидите,
2 суп.л. масло,1 суп.л. галета ,слънчогледовите семки,лука,солта и
черния пипер.Объркайте ги добре.
7.Разделете пълнежа по равно във всички чушки.
8.Поръсете чушките с останалата галета и масло.
9.Пръснете ги с настъргания кашкавал и ги наредете в подготвената
тава .
10.Печете ги 30 минути,докато чушките се запекат.
11.Сервирайте ги веднага .
рецепта от майстор-готвача Джон Бътлър
ПРОДУКТИ
1 червена камба
1 зелена камба
1 жълта камба
1 голям морков ,обелен и рендосан
205g сварени царевични зърна
30 g счукани орехи
35 g стафиди
4 суп.л. масло
3 суп.л. галета
2 суп.л. слънчогледови семки
2 суп.л. рендосан лук
сол и чер пипер
50 g настърган кашкавал
ПРИГОТВЯНЕ
1.Затоплете фурната на 175 градуса.
2.Бланширайте чушките в кипяща , подсолена вода 5 минути.
3.Изплакнете ги на студена , течаща вода .Отцедете ги добре.
4.Разполовете чушките по дължина и извадете и извадете семето.
5.Намажете огнеупорна стъклена тава с мазнина .
6.В голяма купа смесете морковите ,царевицата,орехите,стафидите,
2 суп.л. масло,1 суп.л. галета ,слънчогледовите семки,лука,солта и
черния пипер.Объркайте ги добре.
7.Разделете пълнежа по равно във всички чушки.
8.Поръсете чушките с останалата галета и масло.
9.Пръснете ги с настъргания кашкавал и ги наредете в подготвената
тава .
10.Печете ги 30 минути,докато чушките се запекат.
11.Сервирайте ги веднага .
рецепта от майстор-готвача Джон Бътлър
Коментари
Публикуване на коментар