Пропускане към основното съдържание

Пълнени чушки

Едно ястие с невероятна хармония от вкусове и аромати.

                ПРОДУКТИ

1             червена камба
1             зелена камба
1             жълта камба
1             голям морков ,обелен и рендосан
205g       сварени царевични зърна
30 g        счукани орехи
35 g        стафиди
4 суп.л.  масло
3 суп.л.  галета
2 суп.л.  слънчогледови семки
2 суп.л.  рендосан лук
               сол и чер пипер
50 g        настърган кашкавал

            ПРИГОТВЯНЕ

1.Затоплете фурната на 175 градуса.
2.Бланширайте чушките в кипяща , подсолена вода 5 минути.
3.Изплакнете ги на студена , течаща вода .Отцедете ги добре.
4.Разполовете чушките по дължина и извадете и извадете семето.
5.Намажете огнеупорна стъклена тава с мазнина .
6.В голяма купа смесете морковите ,царевицата,орехите,стафидите,
   2 суп.л. масло,1 суп.л. галета ,слънчогледовите семки,лука,солта и
    черния пипер.Объркайте ги добре.
7.Разделете пълнежа по равно във всички чушки.
8.Поръсете чушките с останалата галета и масло.
9.Пръснете ги с настъргания кашкавал и ги наредете в подготвената
   тава .
10.Печете ги 30 минути,докато чушките се запекат.
11.Сервирайте ги веднага .

 рецепта  от майстор-готвача Джон Бътлър

Коментари

Популярни публикации от този блог

СТЕРИЛИЗИРАНЕ НА КОНСЕРВИ - бакла и бамя

Бакла натюрел Подбира се прясна млада бакла,на която зърната едва са се очертали.Баклата се преработва същия ден ,в който е набрана .Престоялата бакла бързо увяхва и почернява.Консервира се цяла ,като се отрязват само двата края на чушките.Измива се в обилна вода и се попарва във вряща подсолена на вкус вода до омекване.Изстудява се в студена вода и се нарежда плътно в буркани.Залива се с гореща вода подсолена на вкус.Бурканите се затварят и се стерилизират 80 минути. Бамя натюрел За стерилизиране се подбира млада дребна бамя,в която още няма образувани семена.Бере се в плитки съдове,защото лесно се загрява и почернява.Бамята трябва да се преработи още същия ден след набирането и.Почиства се само горната втвърдена част на чушките,като се изрязва конусообразно,за да не се открият каналчетата на семенниците,от които излиза лигав сок.Изчистената бамя се пуска в съд със студена вода.Измива се и се попарва 2-3 минути до слабо омекване във вряща ,подсолена на вкус вода ,към която се прибавя

НЕ ДЪЛБАЙ С ДЛЕТОТО ТЪНКО

Виж, отново китна пролет е дошла, вишната отново пак е цъфнала. Ти със друга, аз със други, тъй живеем ний. С тази песен аз те моля, чуй, върни се ти. Не дълбай с длетото тънко моето сърце, остави таз рана нек да зарасте. Само бръчки по челата ще ни спомнят, знай, че обичахме се нявга - ти и аз без край. А портрета от стената само ме следи и във радост и утеха все след мен върви. Знам, че друга ти обичаш, но щастлив не си. С тази песен аз те моля, чуй, върни се ти. източник:стари градски песни

Дървена кабелна макара за маса - мебелни идеи

Вероятно сте ги виждали много пъти и може би сте си мислели, че те изглеждат странно и недодялано, но все пак макарите за кабела могат да бъдат открити най-вече в  търговци на едро, предприемачи, или дори на Ebay. Те лесно могат да бъдат рециклирани или променяно тяхното предназначение. Ако имате нужда от градинска дървена маса, можете да я направите от палети или можете да помислите за по-прост начин, чрез използване на кабелната макара. Както  палетите, така и кабелни макари биха могли да се използват като масички за кафе в задния двор или странични маси за употреба на закрито. Вижте тези страхотни дървени идеи за използване на кабелната макара за маса и други дървени мебели за градината!