Продукти:
3-4 връзки пресен лук ,2-3 домата,150г кашкавал,2 яйца,
една к.ч. сметана,една к.ч. олио ,50г масло,1/2 к.ч. ориз,
една чаена чаша прясно мляко,три супени лъжици брашно,
сол,черен пипер,магданоз.
Изчистваме,измиваме и нарязваме лука на дребно и го
задушаваме в олиото до омекване.Прибавяме ситно наря-
заните домати и задушаваме още 5-6 минути.Сипваме
изчистения ориз и наливаме 1,5 ч.ч. топла вода,оставяме на
огъня до набъбване на ориза.Сваляме ястието от огъня и го
изсипваме в тавичка, като прибавяме настъргания кашкавал.
Запържваме в маслото брашното,прибавяме прясното мляко,
а като го отстраним от котлона-едно по едно яйцата ,като
бъркаме непрекъснато. Накрая слагаме сметаната.
С 2/3 от приготвената смес заливаме ястието в тавичката и
печем във загряна предварително фурна.
Малко преди изваждането му,заливаме с останалата част от
соса и до изпичаме.
Сервираме топло.
3-4 връзки пресен лук ,2-3 домата,150г кашкавал,2 яйца,
една к.ч. сметана,една к.ч. олио ,50г масло,1/2 к.ч. ориз,
една чаена чаша прясно мляко,три супени лъжици брашно,
сол,черен пипер,магданоз.
Изчистваме,измиваме и нарязваме лука на дребно и го
задушаваме в олиото до омекване.Прибавяме ситно наря-
заните домати и задушаваме още 5-6 минути.Сипваме
изчистения ориз и наливаме 1,5 ч.ч. топла вода,оставяме на
огъня до набъбване на ориза.Сваляме ястието от огъня и го
изсипваме в тавичка, като прибавяме настъргания кашкавал.
Запържваме в маслото брашното,прибавяме прясното мляко,
а като го отстраним от котлона-едно по едно яйцата ,като
бъркаме непрекъснато. Накрая слагаме сметаната.
С 2/3 от приготвената смес заливаме ястието в тавичката и
печем във загряна предварително фурна.
Малко преди изваждането му,заливаме с останалата част от
соса и до изпичаме.
Сервираме топло.
Коментари
Публикуване на коментар