Салата от картофи
Продукти:
Картофи 400г,лук 80г,олио 50г,оцет 30г,магданоз 20г,сол и черен пипер.
Картофите се сваряват необелени на пара или в малко вода.
Обелват се още топли и се нарязват на кубчета или филии .
Лукът се се нарязва на тънки полумесеци,прибавят се солта ,
оцетът и олиото и се разбърква.
Поднася се подправена с черен пипер и украса магданоз.
Супа от картофи със зрял фасул
Продукти:
Картофи 300г,зрял фасул 100г,лук 60г,моркови 60г,магданоз(корени) 20г,
олио 40г,магданоз листа 20г,черен пипер и сол.
Зрелият фасул се сварява .
Лукът,морковите и магданозените корени се нарязват на дребно
и се задушават в мазнината.Във вряща вода се поставят сварения фасул ,задушените зеленчуци,картофите нарязани на кубчета,солта,черния пипер и се вари 5-10 минути.
Супата се поднася поръсена със ситно нарязан магданоз.
По същия начин се приготвя и супа от картофи с леща или зрял грах.
Картофи пълнени със зеленчук
Продукти:
Картофи 1,200кг ,олио 80г,пиперки 150г,лук 120г,червени домати 120г,
моркови 60г,целина 60г,пащърнак 40г,ориз 40г,брашно 10г,магданоз 20г,
доматено пюре 30г,сол 10г.
Избират се едри ,гладки с правилна форма картофи.
Обелват се и се издълбават,като стените им се оставят
Продукти:
Картофи 400г,лук 80г,олио 50г,оцет 30г,магданоз 20г,сол и черен пипер.
Картофите се сваряват необелени на пара или в малко вода.
Обелват се още топли и се нарязват на кубчета или филии .
Лукът се се нарязва на тънки полумесеци,прибавят се солта ,
оцетът и олиото и се разбърква.
Поднася се подправена с черен пипер и украса магданоз.
Супа от картофи със зрял фасул
Продукти:
Картофи 300г,зрял фасул 100г,лук 60г,моркови 60г,магданоз(корени) 20г,
олио 40г,магданоз листа 20г,черен пипер и сол.
Зрелият фасул се сварява .
Лукът,морковите и магданозените корени се нарязват на дребно
и се задушават в мазнината.Във вряща вода се поставят сварения фасул ,задушените зеленчуци,картофите нарязани на кубчета,солта,черния пипер и се вари 5-10 минути.
Супата се поднася поръсена със ситно нарязан магданоз.
По същия начин се приготвя и супа от картофи с леща или зрял грах.
Картофи пълнени със зеленчук
Продукти:
Картофи 1,200кг ,олио 80г,пиперки 150г,лук 120г,червени домати 120г,
моркови 60г,целина 60г,пащърнак 40г,ориз 40г,брашно 10г,магданоз 20г,
доматено пюре 30г,сол 10г.
Избират се едри ,гладки с правилна форма картофи.
Обелват се и се издълбават,като стените им се оставят
не по дебели от 7 мм.
Лукът,пиперките,морковите,целината,пащърнакът нарязани
на дребно се изпържват в част от мазнината докато омекнат.
Към тях се прибавят оризът,част от доматите,нарязани на дребно,
солта,магданозът,малко вода и се вари няколко минути до набъбване на ориза.
С приготвената смес се напълват издълбаните картофи,
солта,магданозът,малко вода и се вари няколко минути до набъбване на ориза.
С приготвената смес се напълват издълбаните картофи,
като отворите им се потапят леко в брашно.
Напълнените картофи се нареждат в тавичка.
Заливат се с останалото олио,предварително сгорещено
и останалите домати настъргани на ренде.
Пекат се на фурна.
Ястието се поднася с туршия или зелена салата.
Пекат се на фурна.
Ястието се поднася с туршия или зелена салата.
Коментари
Публикуване на коментар