1.Супа от спанак с варени яйца.
Продукти:
Спанак 300г,лук 40г или 2-3 главички зелен лук,ориз 40г
брашно 20г,олио 40г,прясно мляко 200г,две твърдо сварени
яйца,магданоз 20г,черен пипер,сол.
Ситно нарязан лук се изпържва в олио докато омекне.Прибавя
се брашно и се запържва малко .Слага се спанак ,нарязан на
ивици и се оставя да се задуши.Залива се с прясно мляко ,
гореща вода и се посолява .Щом заври се пуска оризът.
Поднася се поръсена с черен пипер ,твърдо сварени яйца
нарязани на кубчета и ситно нарязан магданоз.
2.Пролетна чорба.
Продукти:
Спанак и лобода 500г,киселец 100г,зелен лук 5 главички,
олио 50г,ориз 30г,30г сирене,яйца 2,кисело мляко 100г,
магданоз 30г, копър 20г,джоджен,сол.
Всички зеленчуци и подправки се измиват,нарязват се на
дребно и се задушават в олио.Заливат се с вода и се посоляват.
Когато заври супата се прибавя ориза .При снемането от огъня
се прибавя настърганото сирене.Застройва се с яйца и кисело мляко.
Продукти:
Спанак 300г,лук 40г или 2-3 главички зелен лук,ориз 40г
брашно 20г,олио 40г,прясно мляко 200г,две твърдо сварени
яйца,магданоз 20г,черен пипер,сол.
Ситно нарязан лук се изпържва в олио докато омекне.Прибавя
се брашно и се запържва малко .Слага се спанак ,нарязан на
ивици и се оставя да се задуши.Залива се с прясно мляко ,
гореща вода и се посолява .Щом заври се пуска оризът.
Поднася се поръсена с черен пипер ,твърдо сварени яйца
нарязани на кубчета и ситно нарязан магданоз.
2.Пролетна чорба.
Продукти:
Спанак и лобода 500г,киселец 100г,зелен лук 5 главички,
олио 50г,ориз 30г,30г сирене,яйца 2,кисело мляко 100г,
магданоз 30г, копър 20г,джоджен,сол.
Всички зеленчуци и подправки се измиват,нарязват се на
дребно и се задушават в олио.Заливат се с вода и се посоляват.
Когато заври супата се прибавя ориза .При снемането от огъня
се прибавя настърганото сирене.Застройва се с яйца и кисело мляко.
Коментари
Публикуване на коментар