Тези рецепти ми ги изпрати моята дъщеря Мария.
Предястие от пресни картофи
Изберете дребни или еднакви на големина картофи и ги задушете в мазнина-като гледате да се зачервят еднакво.Посолете ги-поръсете ги с червен пипер и лимонов сок.Поднесете ги с ситно нарязан магданоз и настърган кашкавал.
Бъркани яйца с пържени картофи
Изберете дребни или еднакви на големина картофи и ги задушете в мазнина-като гледате да се зачервят еднакво.Посолете ги-поръсете ги с червен пипер и лимонов сок.Поднесете ги с ситно нарязан магданоз и настърган кашкавал.
Бъркани яйца с пържени картофи
Изчистете и нарежете на кубчета/малки/3 картофа и ги изпържете в масло.Отделно в накакъв съд си разбийте яйцата/7-8/бр.След като картофите се изпържат до зачервяване -покрийте ги с добре разбитите яйца на котлона и се бърка до завършен вид.Сервира се на порций с маслинки в чинията.
Пилешка крем супа
Нарежете изчистеното пиле.Залейте го със студена вода и го сложете да се вари.Щом заври водата-прибавете сол и ситно нарязани 1 малка глава лук-2 моркова и резен целина.След като се свари добре месото-отделете го от костите и го смелете.Запържете 3 суп.лъж.брашно с масло и 1/2 червен пипер.Разредете запръжката с прецеденият бульон и прибавете смляното месо.Оставете супата да поври на слаб огън още 10 минути.Застройте я с 1 яйце и лимонена киселина.
Сос от яйца
Сварете твърдо 3 яйца.Смачкайте много добре жълтъците-посолете ги-поръсайте ги с черен пипер и ги разбъркайте с 3-4 суп.лъж.олио-3лъж.оцет-1лъж.горчица-малко настърган лук и ситно нарязан магданоз.Този сос го правя като сервирам с печено месо.
Сос с кисели краставици
Запържете леко 2 равни лъж.брашно с около 50гр.олио.Разредете запръжката с 1/2 вода/може да сложите и бульон /3лъж.оцет.Прибавете ситно нарязани кисели краставици-1лъж.горчица-черен пипер и сол на вкус.Оставете соса да ври около 10 минути.След като го свалите от огъня го застройте с 2 жълтъка.
Картофи със сирене на фурна
Сварете картофите.Обелете ги и ги нарежете на кръгчета.Наредете половината от тях в намазана тавичка с олио и ги поръсете с натрошено сирене.Отгоре наредете останалите картофи и ги полейте с олио /малко на око/.Разбийте 1/2 чаша кисело мляко с 3 яйца и сол на вкус.Залейте ястието-след което го запечете в силна фурна до зачервяване.
Агнешко кебап
Необходими продукти:700гр.агнешко месо-700гр.лук-половин чаша олио-половин чаша бяло вино-4 зърна черен пипер-една връзка магданоз-5бр.лютиви чушки-1суп.л.сол.
Начин на приготвяне:Месото се почиства от ципите и костите-нарязва се на малки късчета-поръсва се със солта-смления черен пипер-дребно нарязаният лук-магданоз и джоджен-виното -целите люти чушки и част от олиото се оставя да престои 2часа на хладно място/може вхладилника/.Разделя се на порции-увива се в намазана с олио пергаментова хартия и се нарежда в тава.Яститето се полива с останалото олио и се пече във фурна.При поднасянето пакетчетата от месото се разрязват по средата.
- Получаване на връзка
- X
- Имейл
- Други приложения
Етикети
рецепти мария
Етикети:
рецепти мария
- Получаване на връзка
- X
- Имейл
- Други приложения
Коментари
Публикуване на коментар