Смесена дребна туршия
Пет-шест глави цветно зеле се разкъсват на малки розетки.Поставят се в емайлирана тенджера.Прибавят се 1 кг обелени дребни лукчета арпаджик,1 кг млада зелена бамя,1 кг дребни зелени доматчета,1 кг моркови нарязани на на кръгчета,1 кг целина на глави нарязана на филии,една червена зелка нарязана на тънки ивици,и 1/4 кг малки лютиви чушки.По желание може да се постави и чесън.Сместа се осолява ,като се поставя по 25 г сол на всеки килограм зеленчук.Оставя се няколко часа да се осоли добре и се ароматизира.Отделилата се вода се отцежда и сместа се нарежда в буркани.Залива се с изстинала преварена саламура,приготвена в съотношение 1 л вода,1 л оцет и 150 г сол.Съдът се затваря добре и туршията се съхранява на студено.
Пет-шест глави цветно зеле се разкъсват на малки розетки.Поставят се в емайлирана тенджера.Прибавят се 1 кг обелени дребни лукчета арпаджик,1 кг млада зелена бамя,1 кг дребни зелени доматчета,1 кг моркови нарязани на на кръгчета,1 кг целина на глави нарязана на филии,една червена зелка нарязана на тънки ивици,и 1/4 кг малки лютиви чушки.По желание може да се постави и чесън.Сместа се осолява ,като се поставя по 25 г сол на всеки килограм зеленчук.Оставя се няколко часа да се осоли добре и се ароматизира.Отделилата се вода се отцежда и сместа се нарежда в буркани.Залива се с изстинала преварена саламура,приготвена в съотношение 1 л вода,1 л оцет и 150 г сол.Съдът се затваря добре и туршията се съхранява на студено.
Коментари
Публикуване на коментар