Камби с цветно зеле и грозде
Добре узрели червени камби с правилна форма се измиват и се почистват от семенниците,като с остър нож се изрязва кръг около тях ,за да не се напукат и разкъсат.Попарват се 2 минути в марината ,за да омекнат слабо.Във всяка камба се подставят се ситно нарязани листа от целина и магданоз и отворът се затваря с розетка от цветно зеле.Така приготвените камби,подобни на големи червени цветове се нареждат в буркан с отвора нагоре.Между тях се подставят малки рехави чепки с по десетина зърна грозде от сортовете Болгар или Резекия и тънки резенчета хрян,парченца моркови,нарязани с къдрав нож.На дъното на съда и отгоре се подставя пласт от добре измити вишневи листа .Туршията се залива с марината ,приготвена в съотношение 1 л вода,1 л оцет и 120 г сол.В същата марината се попарват и камбите.Притиска се с кръстовище от тънки дъсчици,за да потъне съдържанието добре в саламурата.Съдът се затваря и се поставя на хладно място .
Камби с оцет и мед
Хубави здрави камби се измиват ,отрязват им се дръжките на 1 см от основата и се попарват около 2 минути във вряща марината ,която се приготвя в съотношение 0,500 л оцет,1/2 л олио и 500 г мед.Попарването става на части ,по няколко ,като се подставят в мрежа за едновременно потапяне и изваждане.Попарените слабо омекнали камби се нареждат в буркани и се заливат с марината ,в която са попарени.Бурканът се затваря и се прибира на хладно.
Добре узрели червени камби с правилна форма се измиват и се почистват от семенниците,като с остър нож се изрязва кръг около тях ,за да не се напукат и разкъсат.Попарват се 2 минути в марината ,за да омекнат слабо.Във всяка камба се подставят се ситно нарязани листа от целина и магданоз и отворът се затваря с розетка от цветно зеле.Така приготвените камби,подобни на големи червени цветове се нареждат в буркан с отвора нагоре.Между тях се подставят малки рехави чепки с по десетина зърна грозде от сортовете Болгар или Резекия и тънки резенчета хрян,парченца моркови,нарязани с къдрав нож.На дъното на съда и отгоре се подставя пласт от добре измити вишневи листа .Туршията се залива с марината ,приготвена в съотношение 1 л вода,1 л оцет и 120 г сол.В същата марината се попарват и камбите.Притиска се с кръстовище от тънки дъсчици,за да потъне съдържанието добре в саламурата.Съдът се затваря и се поставя на хладно място .
Камби с оцет и мед
Хубави здрави камби се измиват ,отрязват им се дръжките на 1 см от основата и се попарват около 2 минути във вряща марината ,която се приготвя в съотношение 0,500 л оцет,1/2 л олио и 500 г мед.Попарването става на части ,по няколко ,като се подставят в мрежа за едновременно потапяне и изваждане.Попарените слабо омекнали камби се нареждат в буркани и се заливат с марината ,в която са попарени.Бурканът се затваря и се прибира на хладно.
Коментари
Публикуване на коментар