ПРОДУКТИ
650 г месо,лук 100 г,домати 200 г,ориз 200 г,магданоз,червен и черен пипер,сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Месото се нарязва на порции и се нарежда в гювеч.Посолява се със сол,червен и черен пипер.Прибавят се лукът ,нарязан на ситно и доматите ,обелени и нарязани на дребно.Поставя се в силна фурна да се пече.При печенето лукът и доматите се стопяват и почти загубват,а месото омеква и започва да се къса.Тогава се прибавя оризът.Гювечът се изважда,когато оризът е набъбнал,но не се е разврял и скашкал,а зърната са отделени едно от друго.При изстиването сокът попива,поради което гювечът при изваждането от фурната трябва да има най малко 2-3 лъжици сок.Оризът добива красив,слабо розов цвят.Поднася се в съда ,в който се е пекъл.
650 г месо,лук 100 г,домати 200 г,ориз 200 г,магданоз,червен и черен пипер,сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Месото се нарязва на порции и се нарежда в гювеч.Посолява се със сол,червен и черен пипер.Прибавят се лукът ,нарязан на ситно и доматите ,обелени и нарязани на дребно.Поставя се в силна фурна да се пече.При печенето лукът и доматите се стопяват и почти загубват,а месото омеква и започва да се къса.Тогава се прибавя оризът.Гювечът се изважда,когато оризът е набъбнал,но не се е разврял и скашкал,а зърната са отделени едно от друго.При изстиването сокът попива,поради което гювечът при изваждането от фурната трябва да има най малко 2-3 лъжици сок.Оризът добива красив,слабо розов цвят.Поднася се в съда ,в който се е пекъл.
Коментари
Публикуване на коментар