Лютеница
Приготвя се от пасирани червени чушки,домати,олио,захар,сол,чесън и магданоз.
Чушките се измиват ,почистват се от семенниците и се нарязват на парчета.Доматите също се измиват и се нарязват.Цялата смес се вари до пълно разваряване.След това се пасира през екстрактор или месомелачка с приспособление за пасиране и се вари в широк съд,докато се получи гъсто пюре с мажеща се консистенция .Вместо пресни домати може да се използува доматено пюре(30-40%).Накрая се прибавят олиото ,захарта,солта ,ситно нарязаният чесън и магданозът.
За приготвяне на 2 кг лютеница са нужни следните продукти: 6 кг чушки,1,5 кг домати(120 г доматено пюре),20 г люти чушки,30 г магданоз,15 г захар,40 г готварска сол,350 мл олио.
Лютеницата се насипва в бурканите топла.Буркани с вместимост 400 г се стерилизират 30 мин.Охлаждат се до температура 40 градуса C за 20-25 минути.
Приготвя се от пасирани червени чушки,домати,олио,захар,сол,чесън и магданоз.
Чушките се измиват ,почистват се от семенниците и се нарязват на парчета.Доматите също се измиват и се нарязват.Цялата смес се вари до пълно разваряване.След това се пасира през екстрактор или месомелачка с приспособление за пасиране и се вари в широк съд,докато се получи гъсто пюре с мажеща се консистенция .Вместо пресни домати може да се използува доматено пюре(30-40%).Накрая се прибавят олиото ,захарта,солта ,ситно нарязаният чесън и магданозът.
За приготвяне на 2 кг лютеница са нужни следните продукти: 6 кг чушки,1,5 кг домати(120 г доматено пюре),20 г люти чушки,30 г магданоз,15 г захар,40 г готварска сол,350 мл олио.
Лютеницата се насипва в бурканите топла.Буркани с вместимост 400 г се стерилизират 30 мин.Охлаждат се до температура 40 градуса C за 20-25 минути.
Коментари
Публикуване на коментар