Мариновани лукчета
Дребни лукчета арпаджик с диаметър 2-3 см се почистват от обвивните люспи и се измиват.Нареждат се в буркани с равно количество малки еднакви по големина дълги доматчета от сорта Сан Марино.Между тях се поставят малки лютиви чушки.Заливат се с преварен,подсолен на вкус винен оцет,разреден с равно количество вода.Стерилизират се 15 минути.
Туршия от дребни лукчета
Дребни лукчета арпаджик с диаметър 2-3 см се сваряват 3 минути в подсолена на вкус вода ,без да се белят.След охлаждането със студена вода се почистват от обвивните люспи и кореновата брадичка.Нареждат се в буркани.Между тях се поставят дафинови листа,черен пипер и торбичка от тънко платно със счукан синап-1 чаена лъжичка на 2 кг лукчета.Заливат се с преварен ,подсолен на вкус чист винен оцет.
Дребни лукчета арпаджик с диаметър 2-3 см се почистват от обвивните люспи и се измиват.Нареждат се в буркани с равно количество малки еднакви по големина дълги доматчета от сорта Сан Марино.Между тях се поставят малки лютиви чушки.Заливат се с преварен,подсолен на вкус винен оцет,разреден с равно количество вода.Стерилизират се 15 минути.
Туршия от дребни лукчета
Дребни лукчета арпаджик с диаметър 2-3 см се сваряват 3 минути в подсолена на вкус вода ,без да се белят.След охлаждането със студена вода се почистват от обвивните люспи и кореновата брадичка.Нареждат се в буркани.Между тях се поставят дафинови листа,черен пипер и торбичка от тънко платно със счукан синап-1 чаена лъжичка на 2 кг лукчета.Заливат се с преварен ,подсолен на вкус чист винен оцет.
Коментари
Публикуване на коментар