СУПА ОТ ПРЯСНО ЗЕЛЕ
Продукти:бяло зеле 400 г,олио 50 г,картофи 160 г,една връзка пресен зелен лук,целина 40 г,моркови 40 г,домати 160 г,брашно 20 г,доматено пюре 20 г,оцет 10 г,червен пипер и сол.
Приготвяне:Зеления лук,морковите и целината си нарязват на ситно и се задушават в олиото.Прибавя се доматеното пюре,брашното,червения пипер и се залива с гореща вода.Щом заври се слага зелето нарязано на ивички и картофите нарязани на кубчета.Малко преди да се снеме супата от огъня се прибавят доматите нарязани на ситно и се посолява.Подправя се с оцет След снемането от огъня чорбата се поръсва със ситно нарязан магданоз.
СУПА ОТ БРЮКСЕЛСКО ЗЕЛЕ
Продукти:брюкселско зеле 500 г,картофи 300 г,праз 100 г,сметана 100 г,магданоз,целина и сол.
Приготвяне:Малките зелчици се почистват,измиват се и се попарват.Картофите се нарязват на кубчета.Празът се нарязва на дребно и леко се задушава в масло.Така приготвените зеленчуци се слагат в гореща вода.Прибавят се листата от целина и магданозът ,вързани на връвчица,която след сваряването се изважда.Вари се на тих огън.Супата се поднася подправена със сметана и поръсена със ситно нарязан магданоз.
СУПА ОТ ЗЕЛЕН ЛУК
Продукти:пресен зелен лук 300г,целина 50 г,олио 40 г, брашно 20 г,яйца 2,лимон 60 г,сол.
Приготвяне:зеления лук се почиства и нарязва на ситно и се задушава в мазнина.Прибавя се брашното и се запържва.Налива се вода и се вари докато лукът напълно омекне.Претрива се през цедка и след като супата отново заври се прибавя настърганата на ренде целина.Посолява се и се вари докато целината омекне.Подправя се с жълтъци и лимоновия сок.
Продукти:бяло зеле 400 г,олио 50 г,картофи 160 г,една връзка пресен зелен лук,целина 40 г,моркови 40 г,домати 160 г,брашно 20 г,доматено пюре 20 г,оцет 10 г,червен пипер и сол.
Приготвяне:Зеления лук,морковите и целината си нарязват на ситно и се задушават в олиото.Прибавя се доматеното пюре,брашното,червения пипер и се залива с гореща вода.Щом заври се слага зелето нарязано на ивички и картофите нарязани на кубчета.Малко преди да се снеме супата от огъня се прибавят доматите нарязани на ситно и се посолява.Подправя се с оцет След снемането от огъня чорбата се поръсва със ситно нарязан магданоз.
СУПА ОТ БРЮКСЕЛСКО ЗЕЛЕ
Продукти:брюкселско зеле 500 г,картофи 300 г,праз 100 г,сметана 100 г,магданоз,целина и сол.
Приготвяне:Малките зелчици се почистват,измиват се и се попарват.Картофите се нарязват на кубчета.Празът се нарязва на дребно и леко се задушава в масло.Така приготвените зеленчуци се слагат в гореща вода.Прибавят се листата от целина и магданозът ,вързани на връвчица,която след сваряването се изважда.Вари се на тих огън.Супата се поднася подправена със сметана и поръсена със ситно нарязан магданоз.
СУПА ОТ ЗЕЛЕН ЛУК
Продукти:пресен зелен лук 300г,целина 50 г,олио 40 г, брашно 20 г,яйца 2,лимон 60 г,сол.
Приготвяне:зеления лук се почиства и нарязва на ситно и се задушава в мазнина.Прибавя се брашното и се запържва.Налива се вода и се вари докато лукът напълно омекне.Претрива се през цедка и след като супата отново заври се прибавя настърганата на ренде целина.Посолява се и се вари докато целината омекне.Подправя се с жълтъци и лимоновия сок.
Коментари
Публикуване на коментар