ПРОДУКТИ
Зеле 500 г,червени домати 80 г,целина(листа) 40 г,магданоз 40 г,олио 50 г,оцет 20 г,сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Нарязва се на тънки ивици сочно крехко зеле.Поръсва се със сол и се претрива леко.Прибавят се ситно нарязани листа от целина и магданоз.Поръсва се с растително масло и оцет.Сместа се изсипва в чиния и се украсява с резенчета червени домати .Същата салата може да се приготви и от червено зеле.Салатата се нарежда по красиво,ако се приготви от бяло и червено зеле.В такъв случай подготовката за всеки вид зеле се извършва по отделно.Салатата става вкусна ,ако част от зелето се замени с настъргани моркови.
Зеле 500 г,червени домати 80 г,целина(листа) 40 г,магданоз 40 г,олио 50 г,оцет 20 г,сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Нарязва се на тънки ивици сочно крехко зеле.Поръсва се със сол и се претрива леко.Прибавят се ситно нарязани листа от целина и магданоз.Поръсва се с растително масло и оцет.Сместа се изсипва в чиния и се украсява с резенчета червени домати .Същата салата може да се приготви и от червено зеле.Салатата се нарежда по красиво,ако се приготви от бяло и червено зеле.В такъв случай подготовката за всеки вид зеле се извършва по отделно.Салатата става вкусна ,ако част от зелето се замени с настъргани моркови.
Коментари
Публикуване на коментар