САЛАТА ОТ ПЕЧЕН ЛУК
ПРОДУКТИ:Лук 500 г,олио 40 г,оцет 20 г,маслини 50 г, магданоз, черен пипер ,сол
ПРИГОТВЯНЕ
Лукът цял необелен се пече във фурна до омекване.След като изстине се обелва и нарязва на филийки.Полива се със сол ,оцет и оливия и се поръсва с черен пипер и ситно нарязан магданоз. Украсява се с маслини ,резенчета твърдо сварени яйца и кисели краставички .
САЛАТА ОТ ЗЕЛЕН ЛУК
ПРОДУКТИ:Зелен лук 600 г,сварени яйца 2 ,сметана 80 г,маслини ,магданоз,оцет,сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Млад зелен лук се почиства ,измива се и се нарязва на парченца дълги 2,5см.Прибавя се ситно нарязан магданоз,сол,оцет и сметаната и се разбърква.Изсипва се в чиния и се украсява с резенчета твърдо сварени яйца и маслини.
САЛАТА ОТ ЛУК И МАСЛИНИ
ПРОДУКТИ:Лук 400 г,маслини 200 г,олио 30 г,оцет,сол
ПРИГОТВЯНЕ
Лукът се нарязва на полумесци ,смачква се с малко сол и се залива с олио и оцет .Прибавят се маслините и се размесва.
Коментари
Публикуване на коментар