ПРОДУКТИ
Домати 1,2 кг,лук 500 г,олио 120 г,счукан сухар 40 г,сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Лукът се нарязва на полумесеци като за яхния, слага се в силно сгорещена мазнина и се изпържва докато омекне,получи розов цвят и остане на масло.Доматите се измиват и се нарязват на филийки.В глинен гювеч се нареждат последователно ред изпържен лук ,ред домати,като се започне с лук и се завърши с домати.При нареждането им се поръсват с малко сол .Отгоре върху доматите се поставя счукан сухар,полива се с мазнина и се пече в умерена фурна.Този гювеч е много хранителен и има приятен вкус.
Домати 1,2 кг,лук 500 г,олио 120 г,счукан сухар 40 г,сол.
ПРИГОТВЯНЕ
Лукът се нарязва на полумесеци като за яхния, слага се в силно сгорещена мазнина и се изпържва докато омекне,получи розов цвят и остане на масло.Доматите се измиват и се нарязват на филийки.В глинен гювеч се нареждат последователно ред изпържен лук ,ред домати,като се започне с лук и се завърши с домати.При нареждането им се поръсват с малко сол .Отгоре върху доматите се поставя счукан сухар,полива се с мазнина и се пече в умерена фурна.Този гювеч е много хранителен и има приятен вкус.
Коментари
Публикуване на коментар