ПРОДУКТИ
3-4 средно големи патладжана,1 връзка ситно нарязан магданоз,2-3 скилидки чесън,счукани със сол,1/2 кафена чашка оцет,сол,олио.
ПРИГОТВЯНЕ
Патладжаните се измиват ,нарязват се на кръгове с дебелина 1 сантиметър и се оставят да престоят 2 часа в подсолена вода,за да изтече горчивия сок. Изстискват се и се пържат от двете страни до златисто оцветяване.Към 5-6 супени лъжици от олио,в което са пържени патладжаните,се прибавят магданозът,чесънът,оцетът и сол на вкус.Сместа се разбърква и с нея се заливат патладжаните.Поднасят се студени.
3-4 средно големи патладжана,1 връзка ситно нарязан магданоз,2-3 скилидки чесън,счукани със сол,1/2 кафена чашка оцет,сол,олио.
ПРИГОТВЯНЕ
Патладжаните се измиват ,нарязват се на кръгове с дебелина 1 сантиметър и се оставят да престоят 2 часа в подсолена вода,за да изтече горчивия сок. Изстискват се и се пържат от двете страни до златисто оцветяване.Към 5-6 супени лъжици от олио,в което са пържени патладжаните,се прибавят магданозът,чесънът,оцетът и сол на вкус.Сместа се разбърква и с нея се заливат патладжаните.Поднасят се студени.
Коментари
Публикуване на коментар